Bajnai Gordon csónakkal érkezett és úszógatyában adott utasításokat Márki-Zay Péternek

Márki-Zay, Bajnai, London, vacsora, titkos megbeszélés
A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt.
Vágólapra másolva!
A Direkt 36 nevű "oknyomozó" felületen megjelent egy írás a baloldal kampányáról. Az Origón részletesen foglalkoztunk azzal, hogy Gyurcsány a választási vereség másnapján - főnökként - törölte Márki-Zayt a pártvezetők levelezési listájáról. És arról is írtunk, hogy Gyurcsány trágárul szidta Karácsony Gergelyt. De érdemes arra is figyelni, hogy az írásból kiderül: Gyurcsány rendszeresen utasítgatta Márki-Zayt, és Gyurcsány legfontosabb emberei irányították a baloldali miniszterelnök-jelöltet: egyrészt Bajnai Gordonnal, másrészt a Karácsonyt is kézben tartó egykori Gyurcsány-államtitkárral, Gál J. Zoltánnal, valamint a Gyurcsánynak kampányt irányító, Bajnaival közös pártot alapító, a baloldali választási csalásra is alkalmas DatAdat egyik tulajdonosával, Szigetvári Viktorral.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordonnal a cikk szerint

Eddig csak a londoni titkos vacsorájuk derült ki, ahol Bajnai Gordon utasításokat adott Márki-Zaynak. Ezek szerint volt legalább egy korábbi találkozójuk is, ahol Bajnai megalázóan viselkedett a baloldali jelölttel.

A londoni találkozó Forrás: Origo

Nem büszkélkedett eddig azzal Márki-Zay, hogy Gyurcsányék a nyakára ültették két legfontosabb kampányemberüket. Gál J. Zoltánt, Gyurcsány egykori államtitkárát, aki Karácsony Gergelyt is felügyeli (a Facebook-cikkeit is ő írja), valamint a DatAdat-botránnnyal ismét előkerült Szigetvári Viktort, Gyurcsány egykori kampánymenedzserét, illetve Bajnai Gordon párttársát.

Így ír a Direkt 36 róluk:

"Feltűnt két olyan kampányszakember is, akik már veteránnak számítanak az ellenzéki térfélen. Az egyikük Gál J. Zoltán volt, aki a 2010 előtti szocialista kormányokban töltött be magas pozíciókat, 2018 óta pedig Karácsony Gergely stratégiai tanácsadójaként dolgozik. A másik ilyen régi szakember Szigetvári Viktor volt, akinek szintén a szocialista kormányzás idején indult a politikai tanácsadói karrierje, most pedig a DatAdat nevű közösségi médiás cégén keresztül csatlakozott be a kampányba."

Márki-Zay a választás estéjén, a bukás perceiben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay folyamatosan arról beszélt, hogy ő egyszer találkozott Gyurcsánnyal, amikor megkérte, hogy ne kampányoljon (Gyurcsány persze kampányolt.) A baloldali portál azonban egészen mást ír: gyakran találkoztak.

Idézzük:

A pártok "összeültek január 5-én délelőtt, de ekkor már a DK irodájában. Itt döntötték el, hogy elutasítják Márki-Zaynak a hetedik frakcióról szóló követelését. Mivel a pártelnökök tartottak attól, hogy Márki-Zay rosszul fogadja a döntést, és esetleg visszalép a jelöltségtől, arról is beszélgettek, hogyan kellene ezt közölniük vele. „Ennyire éles volt a helyzet" – mondta a tanácskozás egyik résztvevője.

Ezredszer is fontos leírni, minden újabb bizonyíték előrekerülése esetén: a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, és a DK melletti többi ellenzéki párt a DK puszta tagozata.