Vágólapra másolva!
Rendkívüli módon Magyarországon rendezik meg a holnap induló CPAC Hungary-t, amelyet a világ legnagyobb konzervatív konferenciájaként tartanak számon. Az Origo ott volt az eseményt megelőző sajtótájékoztatón, ahol Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, valamint Matt Schlapp, az ACU elnöke beszélt az elkövetkező napok menetrendjéről, illetve a konferencia fontosságáról.
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon büszkék arra hogy első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a konferenciának. A holnap kezdődő konferencia mottója az isten, haza, család. Azért válaszották ezeket a tételeket, mert ez fejezi ki a legjobban azt, "amiben mi konzervatívak hiszünk, és ezek az értékek vannak kitéve a legnagyobb támadásnak."

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint akár még hálásak is lehetünk a liberálisoknak, hiszen azzal, hogy ilyen heves támadás alá vették az értékeinket, egy természetes ellenreakciót is életre hívtak a konzervatív oldalon, ennek lesz az egyik kicsúcsosodása a CPAC Hungary.

A konferencián kétszáz vendég lesz jelen, ők demonstrálják majd a jobboldal nemzetközi összefogását.

A magyar jobboldal tudta megvalósítani azt a modellt és gyakorolni azt a politikát, amely az elmúlt 12 évben bizonyította, hogy meg lehet védeni a konzervatív értékeket - mondta Szánthó. Hozzátette, hogy ezt a modellt akarjuk megismertetni a külföldi partnereinkkel a CPAC-en. Mint mondta, keressük a választ arra, hogy mi lehet a recept a nemzetközi liberális mainstream ármánykodása ellen.

Kiemelte, hogy a magyar jobboldal teljesítményét mutatja, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mondja majd a CPAC Hungary nyitóbeszédét, de felszólal Kövér László, Orbán Balázs és Varga Judit is. Emellett nemzetközi, konzervatív politikusok, döntéshozók, influencerek is a rendezvényen lesznek.

Matt Schlapp, az ACU elnöke köszönetet mondott azért, hogy Magyarország helyszínt ad a konferenciának ezzel egyidejűleg elmondta azt is, hogy a konferencia most lesz első alkalommal Európában.

"Szeretnénk, hogy a barátaink az Egyesült Államokban és az egész világon halják azokat a fontos üzeneteket, amelyek a konferencián elhangoznak majd" - húzta alá hozzátéve, hogy azon dolgoznak, hogy a szabadság eszméje életben maradjon.

Az ACU elnöke szerint az Egyesült Államokban jelenleg komoly politikai harc zajlik.

Az amerikaiak a történelmük során mindig elutasították a kommunizmust, a marxizmust és a leninizmust, most mégis a szocialista ideológiai tör előtérbe. Úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok most belső harcot folytat ennek visszaszorítása érdekében.

Schlapp előrevetítette azt is, hogy minden bizonnyal Donald Trump volt amerikai elnök videóüzenetben jelentkezik be a konferencia során.