Vágólapra másolva!
Sokszor amerikai barátainkban inkább partnerre lelünk, mint az európai centrista jobboldalban - mondta Schaller-Baross Ernő, fideszes európai parlamenti képviselő az Alapjogokért Központ által szervezett Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencián az Origónak.
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk egyedül - mondta Schaller-Baross Ernő az Origónak a CPAC Hungary jelentősége kapcsán.

Fontos, hogy az amerikai konzervatívok sokkal inkább szövetségeseink ezekben a kérdésekben, mint a magukat fősodratúnak tartó néppártok - tette hozzá.

Schaller-Baross Ernő: Az európai jobboldali pártoknak meg kell találniuk a közös pontokat Forrás:

Az EP-képviselő szerint sokszor amerikai barátainkban inkább partnerre lelünk, mint az európai centrista jobboldalban. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a CPAC történetében először jött Európába és hazánkat választották, és bízom benne, hogy egy hosszútávú együttműködés alakul ki - mondta Schaller-Baross. A politikus külön kiemelte az Alapjogokért Központ munkatársainak és Szánthó Miklós főigazgatónak a két éves szervező munkáját is, mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre.

Orbán Viktor és a Fidesz áprilisi győzelme és ez a rendezvény is szabad szemmel látható Brüsszelből - mondta Schaller-Baross. Ennek egyik nyilvánvaló jele, hogy a baloldali média már hisztériás görcsöt kapott attól, hogy a magyar konzervatívok politikája nincsen egyedül.

Schaller-Baross Ernő szólt arról is, hogy az európai jobboldali pártoknak beszélniük kell, és meg kell találniuk a közös pontokat. 2024-ben EP-választás és amerikai elnök-és kongresszusi választás lesz, és erre fel kell készülnünk, mert a balliberális oldal minden irányból feni a késeit. A mostani találkozó egy nagyon fontos lépés a szabad eszmecsere felé - tette hozzá.

Az Európát átható értéksemlegesség miatt alakult az ki, hogy az EPP folyamatosan biztosítja a többséget a szocdemek, kommunisták, a liberálisok és a Zöldek elképzeléseihez - mondta az EP-képviselő.

A Fidesz kilépése ezt a cordon sanitaire-t törte át, de az EP-ben továbbra is egy masszív kétharmados balliberális többség van - tette hozzá. A politikus bízik benne, hogy idővel sikerül szorosabbra fűzni a jobboldali erők együttműködését Európában.