Baltával támadtak meg egy férfit egy Nógrád megyei településen

baltafej, Salgótarján, 2021. decemberében ezzel támadtak meg egy idős férfit a háza előtt
ezzel támadták meg egy idős férfit a háza előtt
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és okirattal visszaélés miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a ságújfalui férfivel szemben, aki egy emberre baltával támadt rá a háza előtt.
Vágólapra másolva!

2021. december 30-án este két férfi együtt ivott egy kocsmában. A fiatalabb észrevette, hogy az idősebbnél sok pénz van. Hazament, felkapott egy baltafejet és elindult vissza a presszóba. Útközben meglátta az akkor már hazafelé tartó, éppen a háza előtt járó, 64 éves férfit és rátámadt.

A háta mögé lopózott és a balta fejével lesújtott, fejen vágta.

Áldozata a vízelvezető árokba esett. A támadó kivette a nadrágzsebéből a pénztárcáját a benne lévő 69 ezer forinttal és a férfi irataival együtt és elszaladt.

ezzel támadták meg egy idős férfit a háza előtt Forrás: Magyarország Ügyészsége

A pénztárcában lévő iratokat menekülés közben szétszórta a földúton. A pénz nagyrészét pedig egy salgótarjáni boltban elköltötte szeszesitalra, élelmiszerre és dohányárura, aztán a pénztárcát egy kukába dobta. A megmaradt pénzt és a férfi okmányait a nyomozók megtalálták, így ezek visszakerültek a férfihez. Az áldozat a fejére mért ütéstől nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a szakértők szerint csak véletlen, hogy nem lett komolyabb baja.

A büntetett előéletű, 40 éves férfivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és okirattal visszaélés miatt emelt vádat az ügyészség.

Indítványozták, hogy a bíróság ítélje a támadót végrehajtandó fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendeljen el vele szemben az elköltött összeg, 54.818 forint erejéig vagyonelkobzást. Arra az esetre, ha a támadó az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészi indítvány 7 év fegyházbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróságon hoznak majd döntést.