Soltész Miklós: Európában egyedülálló lehetőséget jelentenek az Erzsébet-táborok

SOLTÉSZ Miklós; SZENTKIRÁLYI Alexandra, Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács, sajtótájékoztató
Budapest, 2022. március 8. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a tanács ülése után a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. A sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, hogy március 8-án reggelig 178 894 ember érkezett Magyarországra Ukrajna felől az öt határátkelőhely valamelyikén. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Európában egyedülálló táboroztatási lehetőséget jelentenek az Erzsébet-táborok, amelyek több mint 30 milliárd forint állami támogatásból újjáépülve ma már évente mintegy 170 ezer gyermeket, családot, köztük fogyatékossággal élőket fogadnak - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a zánkai tábor egyházi hetén tett látogatásán.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós a sajtótájékoztatóján emlékeztett arra, hogy a kormány 2010-ben indította az Erzsébet-programokat, és induláskor 30 ezer részvevőt tudtak táboroztatni.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár a nemzet, illetve a magyar ifjúság szempontjából egyedülállónak nevezte ezeket a lehetőségeket, ahol az élményalapú foglalkozásokon közösségeket építenek és - többek között - tudományokkal, honismerettel, sportokkal is megismerkedhetnek a gyerekek.

Zánkára, az egyházi hétre csaknem háromezer gyerek érkezett a Kárpát-medence egyházi iskoláiból, köztük több százan Erdélyből és Délvidékről - ismertette az államtitkár.