Háborús infláció van egész Európában és Magyarországon is

GULYÁS Gergely, kormányinfó 2022.07.07.
Budapest, 2022. július 7. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A kormány minden olyan intézkedést megtett, ami a költségvetés stabilitásához kell, így a hiánycél idén és jövőre is tartható - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. 
Vágólapra másolva!

A piacokon vagy a forint árfolyamán látszó nehézség ellenére a magyar gazdaság fundamentumai stabilak és erősek - mondta a Kormányinfón csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely ezt azután közölte, hogy a kabinet a szerdai ülésén értékelte a magyar gazdaság és költségvetés helyzetét.

Gulyás Gergely Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kifejtette: a legfrissebb, májusi ipari termelési adat 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, szinte teljes a foglalkoztatottság, és a kormány minden olyan intézkedést megtett, ami a költségvetés stabilitásához kell. Így a hiánycél idén és jövőre is tartható - fűzte hozzá a miniszter.

- mondta a miniszter. Az exportvilágbajnok Németországban a külkereskedelmi mérleg negatív, amit kevesen gondoltak volna, hogy bekövetkezhet. Az infláció szempontjában Magyarország jobban áll, mint a térség átlaga, az árfolyam szempontjából kicsit rosszabbul.