Majdnem szétverte apja fejét húsklopfolóval egy dunaújvárosi férfi

húsklopfoló
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi húsklopfolóval életveszélyesen bántalmazta az édesapját, amiért egy bíró 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A Fejér Megyei Főügyészségen ezt kevésnek tartják, súlyosításért fellebbeztek.
Vágólapra másolva!

Egy 35 éves férfi a 72 éves apjával lakott együtt Dunaújvárosban. Régóta rossz viszonyban voltak egymással. Tavaly nyáron, 2021. június 26-án is veszekedtek valami. A vita után a meglehetősen részeg férfi brutális támadást indított a koronavírus-fertőzés miatt legyengült állapotban lévő idős ember ellen.

Egy húsklopfolóval sújtott le az apja fejére, két kezére és lábára.

Az ütésetől a nyugdíjas összerogyott. és nem tudott felkelni. A fia éjszakára magára hagyta magatehetetlenül fekvő áldozatát és csak másnap délelőtt tért vissza hozzá. Amikor látta, hogy még él, hívta a mentőket.

illusztráció Forrás: Táfelspicc

Az idős férfi életveszélyesen megsérült. A fején és végtagjain törést és zúzódásokat szenvedett, kórházi ápolása ellenére súlyos egészségromlás következett be.

A bíróság a férfit 3 év 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészek ezt kevésnek találták, ezért indítványozták, hogy a másodfokon eljáró bíróság ítélje több évre, a férfi és védője viszont sokkalta a büntetést. Ők azt szeretnék, ha ennyit sem kellene a húskolopfolós támadónak börtönben töltenie.