A rendőrök is készülnek a Sziget fesztiválra - erre figyelnek a leginkább idén

Budapest, 2019. augusztus 5. Strandolók a Duna-parton a 27. Sziget fesztivál helyszínén, az Óbudai-szigeten 2019. augusztus 5-én. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A rendőrségnek az a célja, hogy garantálja a Sziget fesztiválon szórakozók és a környéken élők biztonságát – mondta el a néhány perce végtért sajtótájékoztatóján a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs vezetője. A Fülöp Gergely azt is hozzátette, a leggyakrabban lopásokkal, és drog eladással találkoznak a rendezvényen. Idén is erre figyelnek majd leginkább. Emellett határvadászokat is toboroznak majd.
Vágólapra másolva!

A rendőrök úgynevezett bűnmegelőzési és balesetmegelőzési pontot állítottak fel a Sziget fesztiválon, és egyenruhás rendőrök és civil ruhás nyomozók is végig ott lesznek majd. Illetve a sziget körüli vizeken és a fontosabb csomópontokon is járőröznek – mondta el a BRFK kommunikációs vezetője.

Fülöp Gergely hozzátette,

a bűnmegelőzési és balesetmegelőzési ponton olyan rendőrök lesznek kint, akik több nyelvet beszélnek.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A bűnmegelőzési ponton különböző játokokkal és balesetszimulátorral várják az embereket. Meghirdettek egy "szelfizz a rendőrrel" elnevezésű játékot is. Ennek keretében,

ha bárki a Sziget területén készít egy szelfit egy rendőrrel és azt bemutatja, akkor ajándékot kap.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Közben határvadász toborzó pontot is üzemeltetnek a BRFK standján, ahol augusztus 11-én és 12-én, naponta 10 és 14 óra között tudnak tájékoztatást adni a határvadász foglalkozás iránt érdeklődőknek.

Szintén a bűnmegelőzési ponton érhetőek el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai, akik

minden nap 13 óra és 19 óra között tudnak segítséget nyújtani az ügyintézésben azoknak a külföldieknek akik elhagyták az irataikat.

Fülöp Gergely elmondta, hogy fontos, hogy a fesztiválozók a sátrakban ne hagyjanak értékeket, lehetőség szerint azokat az úgynevezett lockerekben, zárható dobozokban tegyék.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Feljelentést a III. kerületi rendőrkapitányságon lehet tenni, a bűnmegelőzési ponton a rendőrök útbaigazítják, térképpel segítik a károsultakat.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának egy 8,5 méteres hajója a sziget körül cirkál a nap 24 órájában. Szükség esetén pedig jet-skis rendőrök percek alatt a bajbajutottak segítségére tudnak sietni.

– tette hozzá.
Ezért most is ezek elhárítására koncentrálnak a leginkább.