Gyurcsányék megint a benzinárstop ellen hergelnek

Dávid Ferenc beszél FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS főtitkár KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2016. november 18. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma ülése utáni sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. november 18-án. Az ülésen nem született megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Dávid Ferenc DK-s politikus ismét a benzinárstopot támadta, szerinte az embereknek inkább biciklivel kellene járniuk.
Vágólapra másolva!

– mondta Dávid Ferenc az ATV Szigorlat című műsorában, ahol három újságíró szokott kérdezni egy-egy politikust az aktuális témák kapcsán.

Dávid Ferenc, a DK politikusa Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak (DK) a gazdasági szakembere szerint inkább tömegközlekedéssel vagy biciklivel kellene járnia az embereknek, „ehelyett igazából azt mondja [a kormány – szerk.], nyugodtan autózzál, mi garantáljuk ezt a 480-at, kerül, amibe kerül" – tette hozzá a politikus, kiemelve, hogy ez sokba kerül a MOL-nak vagy a magyar államnak.

Valójában a benzinárstopot azért lehet finanszírozni, mert továbbra is érkezik Oroszország felől a kőolaj, amelyet Magyarország relatíve olcsón tud beszerezni a jelenlegi piaci árakhoz képest.

A DK az elmúlt hónapokban gyakorlatilag minden olyan intézkedést, amely az emberek terheit igyekezett csökkenteni, körömszakadtáig támadt. Miközben évek óta ágálnak a rezsicsökkentés ellen, legutóbb akkor hallatták a hangjukat, amikor a kormány az elszabadult piaci árak nyomán kénytelen volt az átlagfogyasztásnál meghúzni a rezsicsökkentett gáz és villany árát.

Az ellenzék korábbi kormányfőjelöltje a kampány alatt azt is világossá tette, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést teljes egészében.