Az elmúlt három évtized legnagyobb botránya a dollárbaloldalé

Márki-Zay Péter és Iványi Gábor
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 10. választókerületében (első sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely főpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt három évtized legsúlyosabb botránya a dollárbaloldal ügye, miközben továbbra sem tudjuk, mit kértek a több mint 3 milliárd forintért cserébe - hangzott el hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.
Vágólapra másolva!

Mi vitte rá a baloldalt, és Gyurcsány Ferencet arra a lelki Trianonra, ami 2004. december 5-én történt? A baloldal továbbra is a merjük kicsik lenni politikáját vallja, és az ország függetlenségét is feladná - minderről Zsigmond Barna Pál beszélt napirend előtt. A Fidesz képviselője emlékeztetett arra, hogy idén több mint 3 milliárdot kaptak a baloldali pártok, miközben erről a pártvezetők erről állítólag semmit sem tudtak. A botrány központi alakja Karácsony Gergely, és tanácsadója Korányi Dávid.

Ez az elmúlt három évtized legsúlyosabb botránya -

tette hozzá. Mit ígértek a támogatásért cserébe? A baloldal most is következetesen támogatja a szankciókat - mondta.

Minderre Dömötör Csaba azt válaszolta, hogy 2004-ben a magyarellenes kampány kiötlői most is aktívak a politikában. Amíg ez a kormány van hivatalan, addig a határon túli magyarok számíthatnak ránk - tette hozzá. A dollárbaloldal botrányáról azt mondta, az elmúlt időszak legdurvább beavatkozási kísérlete volt. Azt javasolta a baloldali pártoknak, hogy ezentúl egy nagy világító dollárjel legyen a logójuk.

A dollárbaloldal botránya is napirenden volt az Országgylűésben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Itthon megkérdezik az embereket

Energiaválság van Európában az elhibázott szankciók miatt, erőteljes migrációs kihívások vannak - mondta napirend előtti felszólalásában Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője szerint a kormány továbbra is a béketárgyalások mellett áll. A szankciók nem vetettek véget a háborúnak, és egyértelmű kudarcnak minősülnek - tette hozzá. Minderre Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy a szankciók ne állították meg az agresszort.

Teljes baloldali hiteltelenség

Akkor lenne hiteles a minimálbéresekért való aggodalma, ha felszólalt volna, akkor amikor Márki-Zay Péter a minimálbér eltörlése mellett állt ki - így reagált Rétvári Bence Komjáthi Imre (MSZP) felszólalására. Korábban azt jósolta a baloldal, hogy túlságosan magas lesz a 200 ezer forintos minimálbér - tette hozzá a Belügyminisztérium államtitkára. A segélyek világából legyen egy érezhető előrelépés a munka világába, ezért is emelte jelentősen a kabinet a minimálbért - tette hozzá.

Magyar Levente: A béke megteremtése a magyarok érdeke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyarok nem akarták ezt a háborút, és a magyarok elszenvedői ennek a konfliktusnak, a béke megteremtése a magyarok érdeke - ezt válaszolta Magyar Levente Torockai László (Mi Hazánk) napirend előtti felszólalására. A Külügyminisztérium államtitkára arról is beszélt, hogy a fegyverszállításokat leszámítva minden segítséget megadunk az ukránoknak, és a menekülteknek. Magyar elmondta, többirányú humanitárius segítséget folytat a magyar kormány Ukrajnában, így többek között óvodát is épített Kijev mellett.

Sikert ért el a kormány Brüsszelben Forrás: Shutterstock

Latorcai Csaba: Ez siker

Siker, hogy az Európai Bizottság elfogadásra javasolta a helyreállítási tervet, és siker, hogy a bizottság az uniós országok közül a legjobb osztályzatot adta a magyar helyreállítási tervre - ezt válaszolta Latorcai Csaba Ungár Péternek (LMP). A Miniszterelnökség államtitkára közölte, hogy mérhetetlen kudarc a dollárbaloldal számára ennek a megállapodásnak a létrejötte, mert a baloldal mindent megtett azért, hogy a magyar emberek ne kapják meg ezeket az országnak jogosan járó forrásokat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy

A döntés az Önöké, hogy kiszabadulnak-e Gyurcsány öleléséből - tette hozzá.

Szabó Tímea megint nem bírt magával

Most amikor a legfontosabb a munkahelyek megtartása, akkor nem a négynapos munkahét bevezetése a kormány legfontosabb feladata - ezt válaszolta Dömötör Csaba Szabó Tímeának (Párbeszéd). A Párbeszéd frakcióvezetője ismételten folyamatosan bekiabált az államtitkár válasza alatt, ezért Kövér László házelnök felszólította, hogy fejezze be ezt a viselkedést, mert nem méltó az Országgyűléshez.