Varga Judit: Ellenezzük a fegyverszállítmányokat, csak a béke és az eszkaláció megszüntetése vethet véget a háborúnak

Vágólapra másolva!
Magyarország elfogadta a Brüsszel által kért jogszabályokat, az utolsó intázkedéseket március elején adjuk át a Bizottságnak - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az orsztrák Kuriernak nyilatkozva. "Remélem, hogy az EU is tartja magát a megállapodáshoz" - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Elégedett vagyok, hogy politikai, elméleti szintről sikerült lebontani a Brüsszellel fennálló nézeteltéréseinket olyan konkrét pontokig, amelyek nem érintik politikai napirendünket, mint például a család- és a migrációs politika - mondta Varga Judit a lapnak.

- tette hozzá.

A lap kérdésére az ukrajnai fegyverszállításokkal kapcsolatban elmondta, hogy "ellenezzük a fegyverszállítmányokat, és úgy gondoljuk, hogy csak a béke és az eszkaláció megszüntetése vethet véget a háborúnak. Nekünk, mint közvetlen szomszédos országnak ez még fontosabb, mint más európai országok számára"

Bár Magyarországnak is vannak Leopard harckocsijai, ezekre nekünk is szükségünk van, mert magunknak kell modernizálnunk a hadseregünket, hiszen vállaltuk, hogy 2023-ban a GDP két százalékát fordítjuk védelmi kiadásokra - mondta az igazságügyi miniszter.