Ahol a listát nem Soros írja, ott Magyarország mindig jól szerepel: az Economist szerint erősödött a demokrácia nálunk

Este, Budapest, főváros, kivilágítás, fények, közvilágítás, karácsony, december, 2021.12.28., Lánchíd, Parlament, országház
Lánchíd, Parlament, országház
Vágólapra másolva!
Megjelent az Economist Intelligence Unit 2022-es, demokráciák állapotát vizsgáló jelentése - írja a Mandiner.  Ebben az áll, hogy hazánk a maximális tíz pontból 6,64-et – az előző évhez képest 0,14-gyel többet – kapott. Vagyis megelőzzük az EU-s tagállamok közül Bulgáriát, Horvátországot és Romániát, az összesített világranglistán pedig az 56. helyen állunk.
Vágólapra másolva!

A legerősebb demokráciákkal rendelkező országok Norvégia, Új-Zéland és Izland lettek, míg a lista alján Észak-Korea, Mianmar és Afganisztán szerepel. A világelső Norvégia 9,81 pontot ért el.

A jelentés megemlíti az elmúlt év legnagyobb nyerteseit és veszteseit is aszerint, hogy az előző évhez képest hány pontot javult vagy romlott a demokrácia állapota. Az első kategóriát Tunézia nyerte, 0,62 ponttal szerzett többet, mint egy évvel korábban, Oroszország eredményét viszont drasztikusan rontotta Ukrajna megtámadása, ugyanis 0,96 pontot veszített, ezzel 22 hellyel csúszott lejjebb a listán: a 167-ből a 146. helyen áll jelenleg.

Érdemes ennek alapján megjegyezni, hogy ahol a listát nem Soros György írja, ott Magyarország mindig jól szerepel.