Az FBI ügynökei fogták el a veszélyes magyar bűnözőt New York-ban

Washington public buildings public building,Stock Images,Stock Photography,United States,US, Horizontal
WASHINGTON, USA - OCTOBER 18: An FBI police car is parked outside the Federal Bureau of Investigation Headquarters building Washington D.C, USA on October 18, 2021. Yasin Ozturk / Anadolu Agency (Photo by Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az FBI-jal együttműködve fogták el egy tavaly Miskolcon történt rablás egyik gyanúsítottját az Egyesült Államokban. A társát már korábban elkapták, Magyarországon. Több millió forintot, és méregdrága luxusórákat raboltak el egy miskolci férfitól. Baseballütővel fenyegették, és bezárták őt.
Vágólapra másolva!

Egy banda tavaly január 23-án az arcukat símaszkkal eltakarva kezükben baseballütővel egy miskolci ház bejárati ajtaján dörömbölve azt kiabálták, hogy

Amikor bejutottak a házba,

a házigazdát a földre nyomták és pénzt követeltek. Ezután a fürdőszobába zárták, és átkutatták a házat. 19 ezer eurót, luxusórákat, és parfümöket vittek el több millió forint értékben.

"A rablás után rövid időn belül azonosították a két férfit, és egyiküket el is fogták, azonban a társa elmenekült, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki" – mondta a néhány perce véget ért sajtótájékoztatóján Bodnár Gábor a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Boczán József, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának vezetője elmondta:

Miután a miskolci rendőröktől olyan információkat szereztek be, hogy a férfi, akit keresnek, az Egyesült Államokba menekült, felvették a kapcsolatot az FBI Magyarországra delegált attaséjával, és közösen elfogták a betörőt.

"Tavaly októberben kaptunk információt arról, hogy a miskolci rablás miatt körözött személy Amerikában tartózkodhat.

– mondta Lance Rollins, az FBI helyettes jogi attaséja.

Októberben az is kiderült, hogy a férfi átlépte a vízumában meghatározott határidőt. Közben az Interpol is kiadott ellene egy nemzetközi elfogatóparancsot. Végül a New York-i FBI-sok azonosították, és fogták el decemberben.
Lance Rollins azt is mondta, a körözött férfi az elfogása után beleegyezett abba, hogy rendőri kíséret mellett elhagyja az Egyesült Államokat, mivel ellenkező esetben a bevándorlási szabályok megsértése miatt ott is eljárás indult volna ellene. Február végén került Magyarországra.

A férfit Miskolcra szállították, ott hallgatták ki. Nem sokkal később letartóztatták.