Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
A kormány 47 tonnányi segélyszállítmányt küld a februári földrengés szíriai károsultjai, közöttük is a leginkább rászorulók számára a Hungary Helps program keretében - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint kedd reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető azt közölte, hogy a keddi napon

hat kamion indul útnak a trieszti kikötő felé, ott a szállítmányt hajóra pakolják és onnan jut el Szíriába.

Az adomány aggregátorokat, meleg ruházatot, orvosi védőfelszereléseket és egyéb egészségügyi eszközöket tartalmaz annak érdekében, hogy hazánk a nehéz helyzetben lévő északkelet-szíriai térségben élő embereknek is segítséget tudjon nyújtani ezen időszak átvészelésében.

- emelte ki Szijjártó Péter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan az európai uniós energiatanácsra utazik Brüsszelben.

A miniszter beszámolt, hogy Magyarország aggodalommal figyelte a törökországi földrengés következményeit, s egy emberként szorított a magyar és a többi mentőcsapat munkájának sikeréért.
"Magyarország több segítséget is nyújtott, több segélyadományt, szállítmányt is útnak indítottunk Törökországba. Azonban Törökország mellett Szíria északkeleti részében is rendkívül drámai hatásokkal járt ez a földrengés" - emlékeztetett.

"Ráadásul Szíria ezen térségének rendkívül bonyolult politikai és biztonsági helyzete miatt a mentés itt rendkívül nehéz, és

- mutatott rá.