Vitézy Dávid is elindul a főpolgármester-választáson - videó

VitézyDávid
Vitézy Dávid
Fotó: Vitézy Dávid
Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul a főpolgármester-választáson. Szerinte öt olyan probléma van Budapesten, amelyeken változtatni kell. Ezek a lakhatás, a külvárosi és agglomerációs közösségi közlekedés, az egészségügyi ellátás, a közterületek és a külváros állapota. Videójában azt is elmondta, hogy a mostani baloldali városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, tétovázik, egymásra mutogat és konkrétumok nélkül ígérget.
Vágólapra másolva!

Vitézy szerint az öt súlyos probléma a következő:

  1. Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet. 
  2. Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő. 
  3. Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházaink, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. 
  4. A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca. 
  5. A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut.

 

A volt közlekedési államtitkár hangsúlyozta, konkrét tervei vannak a város fejlesztésére. Szerinte új parkokra és közterekre, a hévek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén pedig megfizethető lakások építésére van szükség.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre

– hangoztatta a BKK korábbi vezetője.