Jóváhagyták egy 8 éves gyerek nemváltását Spanyolországban

Gender fluidity, conceptual illustration concept gender male female gay trans sexual fluid change lgbtq heterosexual artwork nobody no-one cgi digitally generated Horizontal SEXUALITY LESBIAN HOMOSEXUAL ILLUSTRATION
Conceptual illustration of a figure jumping from a male symbol to female symbol representing sex change and gender fluidity. (Photo by Fanatic Studio/Gary Waters/SCIEN / FST / Science Photo Library via AFP)
Vágólapra másolva!
Ourense város anyakönyvi bírója engedélyezte a gyerek születési anyakönyvi kivonatábanszereplő nemének kijavítását - írja az El Mundo.
Vágólapra másolva!

A gyerek lányként született, de már ötéves kora óta Alejandronak szólítják és fiúként kezelik. A hivatalos papírjaiban azonban eddig lány volt.

Szülei már a gyermek hároméves korában benyújtották az első nemváltásról szóló kérvényt, melyet azonban elutasítottak az éretlensége éretlensége miatt. Mivel azonban a miniszterek tanácsa hétfőn végleg jóváhagyta az egyenlőségi minisztérium által kidolgozott transztörvényt, mely lehetővé teszi a kiskorúak nemváltását orvosi és pszichológiai vizsgálatok nélkül, nyilvánosságra hozták a kisfiú ügyében született június 10-i ítéletet.

Eszerint mostantól a papírjain szereplő nemi megjelölést nőről férfire kell változtatni.

A bíró végzésében kijelentette, hogy a 8 éves gyerek "kellő érettségel rendelkezik ahhoz, hogy eldöntse, milyen neműnek érzi magát", nyilvánvaló az érzelmi stabilitása és transzexualitása kétségbevonhatatlan. Döntését szerinte a fiú környezetében végzett tanulmány is alátámasztja, amely egyértelműen azt mutatja, hogy a gyermek már egész pici kora óta fiúként viselkedik és ezzel a nemmel azonosítja önmagát.