Klíma nélküli kocsiban rekedt több utas a Keleti pályaudvaron, az ablakot kitörve menekültek

csíksomlyó express, vonat, erdély, zarándok
Budapest, 2022. június 3. Zarándokok érkeznek a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló össznemzeti zarándokvonathoz a Keleti pályaudvaron 2022. június 3-án. A Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indult éjfél után és Sopron, Kapuvár, Csorna, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével érkezett a Keleti pályaudvarra. Itt összekapcsolták a Székely Gyorssal, és a két vonat, mint össznemzeti zarándokvonat együtt indult Erdélybe. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a MÁV egy csütörtökön történt esetről. Azt írják, hogy a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton

műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban.

A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be.

- írják.

A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő,

ezért az utasok a kocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották.

A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni.

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, miként fordulhatott elő, hogy utasokkal a fedélzeten tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit.
Az országos tisztifőorvos döntése értelmében hétfő óta a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított.

Címlapi képünk illusztráció!