Vágólapra másolva!
Fél évvel a hazatérése után az Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy nem hosszabbít szerződést az 57-szeres magyar válogatott Kádár Tamással.

A 32 éves focista februárban Kínából igazolt Újpestre, azonban csak két NB I-es meccsen lépett pályára a IV. kerületi csapatban. Nem sokkal a bemutatkozás után ugyanis összerúgta a port Milos Kruscsics vezetőedzővel. A szerb tréner a Puskás Akadémia elleni márciusi mérkőzésen csak az utolsó percben, időhúzó csereként küldte pályára Kádárt, aki állítólag ezt zokon vette, és beszólt valami az Újpest edzőjének, aki ez után az NB III-as csapathoz irányította Kádárt.

Kádár Tamás alapember volt a válogatottban a 2016-os Eb-n Fotó: Polyák Attila - Origo

A klub hivatalos honlapján megjelent közleményből az derült ki, hogy Kádár Tamás kontraktusa első lépcsőben a szezon végéig szólt, ezt pedig most érthetően nem hosszabbítja meg az Újpest FC.

A válogatott védő az NB I-ben kétszer csereként lépett pályára, a MOL Magyar Kupában a Békéscsaba ellen megnyert mérkőzésen végigjátszotta a találkozót.

Azonban egy edzői döntés következményeként a továbbiakban már az NB III-as együttessel edzett, majd ötször kezdőként kapott helyet második csapatban.

Kádár Tamás könnyen lehet, hogy a magyar válogatottból is fegyelmi okokból került ki.

A ballábas védő legutóbb 2019. október 10-én, a horvátok ellen 3-0-ra elveszített Eb-selejtezőn lépett pályára a válogatottban, a találkozón pedig két gólt eredményező kapitális hibája is volt, ez után pedig Marco Rossi az azeriek elleni összecsapásra a keretbe sem nevezte.

Ezt követően 2019 novemberében jött össze a magyar válogatott, de Kádár Tamás sérülés miatt kimaradt a keretből, de könnyen lehet, hogy itt vágta el magát örökre Rossinál. Történt ugyanis, hogy az akkor még a Dinamo Kijevben futballozó Kádár leült a kispadra csapata Sahtar Donyeck elleni bajnoki mérkőzésén, miközben a válogatott meghívót sérülésre hivatkozva utasította vissza.

Marco Rossi a walesi vereség után új csapatot épített Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rossi az üggyel kapcsolatban elmondta, meglepte, hogy Kádár leülhetett a kispadra a Dinamo Kijev csapatában, mert a focista hat nappal korábban jelezte, hogy izomproblémái vannak, és abban állapodott meg a kapitánnyal, hogy jelezni fogja, amikor rendben lesz. Ez viszont nem történt meg, úgyhogy Kádár Tamás nem léphetett pályára a Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén, majd a cardiffi Eb-selejtezőre sem utazott a csapattal – és azóta sem került a válogatott közelébe.