Videón a lengyel busz utolsó percei a horvátországi baleset előtt, a sofőrt álmában érhette a halál

baleset, busz, buszbaleset, horvátország, horvát lengyel busz
Podvorec, 2022. augusztus 6. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Mint korábban megírtuk, lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy zarándokokat szállító lengyel busz szombaton hajnalban Horvátország északi részén. A belsetben 12 ember meghalt, és 32-en megsérültek, közülük 19-nek súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető A4-es autópályán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti szakaszon.

Forrás: MTI/AP/-

Négy sérültet már Lengyelországban szállítottak, továbbra is orvosi felügyelet alatt állnak. A többi sérült még nincs szállítható állapotban. A baleset túlélőihez pszichológusokat rendeltek, akik segítenek nekik feldolgozni a tragédiát - írja a Polish News.

A balesetet az okozhatta, hogy a sofőr elaludt a volán mögött.

Josip Mataija, a horvát közlekedési rendőrség parancsnoka azt mondta, még nyomoznak az ügyben, de lehetséges, hogy a sofőrnek egészségügyi problémái voltak.

Az interneten megjelent egy videó, amin a busz látható az autópályán hét perccel a szörnyű baleset előtt: