Megerőszakoltak egy fiatal turistalányt Párizs központjában egy nyilvános vécében

Párizs, 2021. március 19. Üres gyaloghídon sétál egy nő a párizsi Eiffel-torony közelében 2021. március 19-én, amikor tömegesen utaznak a francia fővárosban élők a vidéki országrészekbe. A koronavírus-járvány megfékezésére száz francia megyéből tizenhatban, köztük a francia fővárosban éjfélkor lép életbe a harmadik lezárás, amelyet legalább négy hétre rendelnek el. MTI/EPA/Ian Langsdon
Vágólapra másolva!
Megerőszakoltak egy amerikai turistát egy nyilvános vécében Párizs központjában, a feltételezett elkövető egy 23 éves férfi, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy 23 éves férfi ellen, és előzetes letartóztatásba helyezték, miután a gyanú szerint Párizs központjában egy nyilvános vécében megerőszakolt egy amerikai turistát, az eset sokkolta a biztonságosnak tartott, forgalmas folyóparti negyedet - írja a Guardian.

A 27 éves nő szombat este partnerével a Szajna partján, Párizs turisztikai negyedének szívében volt, nem messze a Notre-Dame katedrálistól és a városházától.

Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nem sokkal hajnali 1 óra után a nő megállt, hogy a negyedik kerületben, a Louis-Philippe híd közelében lévő nyilvános WC-t használja.

A helyi bároktól nem messze található illemhely biztonságosnak és jól karbantartottnak számít.

A Le Parisien című helyi lap beszámolója szerint a nő élettársa várta a nőt, de aggódni kezdett, hogy sokáig tart. A férfi a mosdóhoz közeledve sírást hallott és akkor szerzett tudomást róla, hogy élettársát megtámadták.

A környék biztonsági őrei a segítségére siettek, a rendőrség pedig letartóztatta a férfit, aki a Párizs melletti Asnières-sur-Seine-ben él. Az első rendőrségi kihallgatásokon tagadta a nemi erőszakot, és azt mondta, hogy a nő beleegyezett.

A nőt azonnal egy párizsi kórházba szállították. Miután tanúvallomást tett a rendőrségen, a nő és élettársa visszarepült az Egyesült Államokba.