Horn Gáborék, azaz a baloldal állhat a Szentendrei út lezárása mögött

Horn Gábor
Horn Gábor interjú
Vágólapra másolva!
Horn Gábor, volt SZDSZ-es államtitkár, ismert baloldali politikus testvére, Horn György szervezte a Szentendrei út csütörtöki lezárást. Horn Gábor testvére az Alternatív Közgazdasági Gimnázium igazgatója, akik a demonstráció mögött álltak. Az őgynevezett AKG nem állami intézmény.
Vágólapra másolva!

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része csütörtök reggelre forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Egészen pontosan lezárták a Szentendrei úti Jysk előtti buszsávot, miközben azt skandálták: Szolidaritást! Az akció reggel 8-tól 8:45-ig tartott, így a tanítás csütörtökön csak 9 után kezdődött az intézményben.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az AKG nem egy állami fenntartású intézmény, nagyon magas tandíjat kell fizetni a hallgatók szüleinek. Az Iskola hivatalos weboldala szerint mindez havi 135 ezer forintot jelent diákonként.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az alapítványi gimnáziumként működő intézmény igazgatója nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Gyurcsány államtitkárának, Horn Gábornak a testvére - írta a Magyar Nemzet.

Horn Gábor testvére szervezte a Szentendre úti blokádot Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint ismert, Horn Gábor a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH). Ma a baloldalhoz erősen köthető Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedik.

Soros híve