Megváltoztatta a nevét egy ismert autómárka

Ssangyong Korando autó, 2023.02.06.
Vágólapra másolva!
Súlyos pénzügyi problémák miatt sokáig bizonytalan volt a SsangYong jövője, ám a tavalyi tulajdonosváltással – most úgy tűnik – sikerült újra talpra állni. A hazánkban is forgalmazott dél-koreai autómárka KG Mobility néven folytatja a működését.
Vágólapra másolva!

A SsangYong közel egy évtizeden keresztül okozott fejfájást gyenge pénzügyi eredményei miatt az indiai Mahindra csoportnak, mígnem 2020-ban az anyavállalat leállított minden fejlesztést, és a márka eladása mellett döntött. Akadt is rá jelentkező egy szintén koreai haszongépjármű-gyártó személyében, ám az üzlet végül meghiúsult, miután 2022 elején az Edison Motors nem teljesítette a tranzakciót határidőre. Nem sokkal később azonban már komolyabb mentőöv is érkezett a SsangYong számára:

a KG Group dél-koreai konglomerátum megvásárolta, átszámítva mintegy 262 milliárd forintért. Az új tulajdonos azonban most mindent tiszta lappal szeretne újrakezdeni

- írja a Villanyautósok.hu.

SsangYong Korando Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csoport vezérigazgatója, Kwak Jea-sun elmondta, hogy

a névváltás egy fájó, ám szükséges lépés, hiszen a mintegy 35 éves SsangYong névhez a jó emlékek mellett rossz imázs is tartozik.

Ez ráadásul csupán az első megálló a teljes átalakulás felé vezető úton, merthogy új logó, új arculat, és új üzletágak is következnek. Ez utóbbi kiemelten fontos, ugyanis az immár KG néven futó márka hagyományos autógyártóból olyan mobilitási céggé szeretne változni, amelynek fő tevékenységi köre az elektromos és önvezető autók fejlesztése és gyártása.