Putyin rendkívüli bejelentése a háborúról

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni.Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely meghatározza, hogy hány állampolgárt kell behívni a minden évben megrendezésre kerülő tavaszi sorozás keretében. Eszerint 147 ezer orosz állampolgárt kell behívni a kötelező katonai szolgálatra – írja a Sky News nyomán a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Putyin szeptemberben írt alá egy rendeletet, amelyben 120 ezer embert hívtak be az őszi hadjáratra. Akkor a TASS hírügynökség idézte az orosz védelmi minisztériumot, amely azt mondta, hogy a sorozásnak semmi köze nincs ahhoz, amit Moszkva különleges katonai műveletnek nevez.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni, vagy ezzel egyenértékű képzést végezni a felsőoktatásban.

Az elmúlt években átlagosan mintegy 130 ezer embert hívtak be minden tavasszal és ősszel

– közölte a lap. Ez napokkal azután történt, hogy Oroszország új kampányt indított, amelyben önkénteseket keres az ország csapatainak feltöltésére az ukrajnai háborúhoz.

A hirdetésekben készpénzes bónuszokat és egyéb juttatásokat kínálnak, és ezzel a lépéssel a jelek szerint el akarják hárítani azokat a félelmeket, hogy tömeges mozgósítás készülődik – hasonlóan a szeptemberihez, amikor oroszok ezrei menekültek el az országból.