Notórius tolvajra csaptak le a rendőrök Szentendrén

Vágólapra másolva!
Bilincsben vitték el a rendőrök augusztus 11-én azt a fiatal nőt, aki lopásokból próbálta fenntartani magát, és az utóbbi néhány hónapban több helyre is betört, illetve embereket fosztott ki.
Vágólapra másolva!

Már sokadik alkalommal hallgatták ki augusztus 11-én a 24 éves S. Annát. A fiatal nő májusban egy pomázi söröző egyik vendégének pénztárcáját lopta el, pár nappal később egy idős asszonnyal tette ugyanezt az egyik boltban.

A hajléktalan tolvaj válogatott bűncselekményekkel igyekezett fenntartani magát. Volt, hogy

segítséget kért egy férfitól a biciklije megjavításában, és amíg a jószándékú férfi hozzálátott a szereléshez, a nő átkutatta a házát.

A talált bankkártyát gátlástalanul kipróbálta, bár sikertelenül.

Forrás: Police.hu

Több helyre besurrant, de arra is volt példa, hogy betörte az ajtót, és mindent, amit értékesnek talált, magával vitt. Többek között bőröndöt, ruhákat, dísztárgyakat, biciklit, és könyvet zsákmányolt. A lopásokkal közel félmilliós kárt okozott, de a rongálásokkal pedig további tízezreket. Egy júliusi biciklilopás után a rendőrök már egyből gyanakodtak rá, és nagy erőkkel keresni kezdték, de sokáig nem találták. Egészen augusztus 11-ig, amikor Szentendre belvárosában elfogták és megbilincselték. A letartóztatás alatt álló S. Anna kihallgatásain legtöbbször beismerő vallomást tett, bűncselekményeit nehéz helyzetével magyarázta, megbánást tanúsított, többször ígérte, hogy nem fog többé lopni, ezúttal azonban esélye sem lesz rá egy ideig.

A szentendrei rendőrök

öt rendbeli lopás, információs rendszerrel elkövetett csalás és kifosztás nyomoznak vele szemben,

és azt vizsgálják, hogy más bűncselekményekért is felelős lehet-e - írja a Police.hu.