Halálra gázolt egy férfit egy bódult sofőr Miskolcon

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A mislkolci ügyészség vádat emelt egy 27 éves sofőr, és 28 éves utastársa ellen, akik sorsára hagytak egy elgázolt férfit Miskolcon. A baleset előtt a sofőr nyugtatót vett be, ezért nem érzékelte, hogy túllépte a sebességhatárt.
Vágólapra másolva!

2021. szeptember második felében egy nap délelőtt, a 27 éves férfi autóval közlekedett Miskolc külvárosában a mellette ülő, 28 éves ismerősével együtt. A fiatalabb férfi

vezetés előtt alprazolam tartalmú, álmosító, izomlazító hatású, erős nyugtatót vett be,

aminek mennyisége súrolta az orvos részéről előírt adag felső határát. Bódultsága miatt az úttest középvonalában,

a 30 km/h sebességkorlátozó tábla ellenére az 50-55 km/h-val haladt, így a vele szemben lévő sávban az úttest középvonalánál beszélgető férfit fékezés nélkül elgázolta.

A férfi a motorháztetőre került, ahonnan lecsúszott, és végül az úttest melletti fűbe rogyott. A baleset után a gázoló 150 méter után leállította az autót és visszarohant a helyszínre. Megnézte, milyen állapotban van a sérült, majd

anélkül, hogy segített volna neki, visszatért a kocsijához, beült és elhajtott.

Utastársa is kiszállt, ő gyalog hazament. Esze ágában sem volt a sérült férfin segíteni.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elgázolt embernek

több csontja is eltört, agyvérzése és légmelle lett, majd tüdőgyulladást kapott, végül a kórházban meghalt.

Az ügyészek a balesetet okozó, büntetett előéletű férfival szemben fegyházbüntetést, közügyektől és vezetéstől eltiltást javasoltak azzal, hogy feltételesen se engedjék szabadon. A szintén büntetett előéletű társával szemben pedig elzárás kiszabását javasolták a bírónál.