Gyújtogatással kárpótolták magukat a sikertelen lopásért - videó

Egy dömpert és egy személyautót is felgyújtottak, Esztergomi Járási Ügyészség,  rongálás, gyújtogatás
Vágólapra másolva!
Feffüggesztett börtön várhat arra a két férfira, akik lopni mentek egy lábatlani telephelyre, de amikor nem találtak katalizátort, felgyújtottak egy dömpert és egy autót.
Vágólapra másolva!

A két részeg férfi 2022. február 6-án a nyitott kapun egész egyszerűen besétált egy lábatlani telephelyre. Eredetileg katalizátort akartak lopni, ezért benéztek egy autó alá, azt azonban nem találtak, ezért felmásztak az egyik dömperre.

Az egyik férfi biztatására társa az öngyújtóval meggyújtott egy rongyot, ami miatt a munkagép kezelőtere kiégett. A rongálással 6.000.000 forintnyi kárt okoztak.

Ezután a két férfi egy autóhoz ment, amikor társa ismét rávette, hogy

egy ruhadarabot meggyújtva annak belső terét is gyújtsa fel, amitől a műanyag alkatrészek megolvadtak. Ezzel 295.500 forint kár okozott.

Egy dömpert és egy személyautót is felgyújtottak, Esztergomi Járási Ügyészség, rongálás, gyújtogatás Forrás: Magyarország Ügyészsége / Youtube

Az esztergomi ügyészség rongálás miatt emelt vádat ellenük, amelyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta, és, hogy a bíróság kötelezze őket a dömperben okozott kár megtérítésére.