Soltész Miklós: A békéért hittel és imádsággal is tehetünk

SOLTÉSZ Miklós
Tahitótfalu, 2022. június 30. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél a nyugat-európai magyar reformátusok találkozójának megnyitóján Tahitótfaluban 2022. június 30-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy látja, hogy a békéért hittel is tenni lehet.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bánhorvátiban, a felújított református templomban tartott hálaadó istentisztelet után fontosnak nevezte, hogy az elmúlt években megújult templomokat "töltsük meg békét óhajtó, közös imádsággal".

Az államtitkár azt mondta: az elmúlt bő egy évtized aranykor volt Magyarországon a fejlesztések, ezen belül a templomfelújítások és közösségi házak építése szempontjából.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Úgy fogalmazott: a magyarok az anyaországban és a határokon túl is felismerték, hogy itt az idő "a kommunisták okozta pusztítás" rendbetételére.

Így valósult meg a bánhorváti református templom felújítása is, amely előbb 60 millió forintos kormányzati támogatásból kívülről újult meg, majd a kabinet további 150 millió forintos segítségének köszönhetően belső terét is sikerült helyreállítani és korszerűsíteni - mondta.