Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat

GYURCSÁNY Ferenc beszél Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. március 1. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a pártja kongresszusán mondott évértékelő beszédet. A beszéd meglehetősen agresszív volt. Ha félretesszük a nevetséges körítést, kétségtelenül riasztó volt a dollárbaloldal vezetőjének kenetteljességbe csomagolt, de tagadhatatlanul fenyegető stílusa. 
Vágólapra másolva!

A kongresszus mi mással is kezdődhetett volna, minthogy nevetséges kisfilmeken keresztül elmondják a tipikus baloldali hazugságokat és álhíreket. A végén természetesen ismét megjegyezték, hogy készülnek... hogy mire, azt most sem tisztázták. Az elején Gyurcsány Ferenc egyébként náthájáról panaszkodott:

„A mi szakmánk természete, hogy küzdeni szoktunk. Én is sokat küzdöttem az elmúlt két évtizedben. Most is küzdök, van egy lakótársam pár napja: influenzának hívják. Egyelőre döntetlenre állunk."

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A magyar kormány békepártiságáról mindenesetre a bucsai mészárlás jutott eszébe, elég sajátos módon. Mivel a baloldal fegyvert akar szállítani az ukránoknak, ezen nehéz csodálkozni. Azon sem, hogy azt mondta, hogy aki nem a Fidesszel van, az jöjjön az ő pártjába. A baloldal vezére most már nemcsak vezetni akarja a többi pártot, hanem más ellenzéki pártot nem is akar látni.

A cigánysággal kapcsolatban zavaros mondatain túl volt egy sajátos megjegyzése: "van bennünk távolságtartás" irányukban, mondta többes szám első személyben. A fideszeseknek pedig azt üzente fenyegetően, hogy "szégyelljétek magatokat".

Jött persze az árnyékkormányozás, hogy az majd őszre valamit kidolgoz, végül négypontos tervet is bejelentett, például, hogy fontos az árnyékkormány, meg legyen sok aktivistájuk.

Az viszont érdekes, hogy bejelentette: Vágó István nem lesz elnökségi tag. És gyakorlatilag visszavonul, vagy visszavonultatják. Nyilvánvaló, az egyre szánalmasabb helyzetbe került egykori "kvízprofesszortól" meg akartak szabadulni.