Szijjártó Péter a magyar-orosz energetikai együttműködésről tárgyalt Alekszandr Novakkal

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. Újabb hároméves együttműködési programot írt alá Magyarország és Bajorország, amelynek alapján a felek közösen fognak dolgozni az eddigi gazdasági eredmények megőrzéséért a jelenlegi, rendkívüli nehézségekkel teli környezetben. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-orosz energia együttműködés aktuális kérdéseiről tárgyalt Alekszandr Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével - a megbeszélésről Szijjártó Péter a Facebook-oldalán írt kedden.
Vágólapra másolva!

A miniszter közölte: a telefonos tárgyaláson megállapították, hogy mind a kőolaj-, mind a földgázszállítások fennakadások nélkül, szerződésszerűen teljesülnek.

Alekszandr Novak

- fogalmazott posztjában Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelte, egyeztettek a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről is, megállapították, hogy az előkészítő munkálatok haladnak, és mivel az új nukleáris kapacitások nélkülözhetetlenek a magyar ellátásbiztonság szempontjából,

ezért a kormány továbbra is meg fog akadályozni mindenfajta nukleáris területet sújtó szankciós törekvést.

Tájékoztatta az orosz miniszterelnök-helyettest a Framatome vállalattal történt tárgyalásokról, amelyek célja, hogy a német kormány blokkolása ellenére is nyugat-európai irányítástechnikai rendszer kerüljön az új erőműbe - ismertette bejegyzésében Szijjártó Péter.