Brutálisan elhanyagolta saját gyerekeit egy kisbéri anya

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy Kisbérhez közeli településen élő nő rendszeresen ivott, és nem foglalkozott a gyerekeivel. A férjével való viták miatt rendőrök is többször jártak kint náluk. Kiskorú veszélyeztetésével vádolják.
Vágólapra másolva!

A nőnek 5 gyereke született, akit a néhai férjével neveltek a Kisbérhez közeli otthonukban. A nő és a férje részegen gyakran veszekedtek, előfordult, hogy a nő részegen elment valahova.

A vitáik miatt 2019 júniusa és 2020 októbere között többször is voltak kint náluk a rendőrök.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő rendszeresen lerészegedett. Voltak napok, amikor egész nap ivott, és közben a gyerekeit teljesen elhanyagolta.

Nem főzött nekik, ő maga sem evett semmit és nem is takarított. Az 5 éves gyerekéért részegen ment el az óvodába, a 2 évesét pedig teljesen elhanyagolta. Az iskolás gyerekei iskolai felszerelésével, házi feladataival sem törődött.

A gyámhatóság védelembe vette a gyerekeket, az anyát pedig többek között arra kötelezték, hogy menjen el pszichológiai vizsgálatra, tegye le a poharat, és vegye fel a kapcsolatot az iskolákkal. Mindezek ellenére a nő viselkedése nem változott. 2020 augusztusában a gyerekekkel együtt Dunaalmásra költözött, ahol

továbbra is rendszeresen ivott, és a gyerekeivel sem foglalkozott.

A gyámhatóság 2020 októberében a kicsiket nevelőszülőknél, vagy gyermekotthonban helyzete el. Emellett megállapították, hogy a nő életvitele, magatartása súlyosan veszélyeztette a gyerekek érzelmi és erkölcsi fejlődését. Az ügyészek kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat a nő ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amelynél gyerekekkel érintkezhetne.