Mára teljes mértékben felsorakozott Soros hálózata a bántalmazó Magyar Péter mögött

Soros György, sorosgyörgy
Mára bebizonyosodott, hogy Soros György áll a guruló dollárok mögött
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Mindenféle kritika nélkül sorakozott fel Soros György médiahálózata az agresszív-bántalmazó Magyar Péter mögé.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter alig több mint egy hónapja indult politikai ámokfutását a kezdetektől fogva segítik a Soros-hálózat sajtótermékei és szereplői, mintegy új kelet-európai politikai hős képzetét keltve olvasóikban – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu. A magyar baloldali újságírók közreműködésével folytatott stratégia nem előzmény nélküli, annak célja, hogy a nemzetközi teret felhasználva valamiféle hitelességi látszatot, mesterségesen megkreált legitimációt biztosítsanak az érdemi politikával nem rendelkező magyar ellenzék mantráinak és aktuális csodatevőjének.

A Soros György jelentős részesedésével működő szlovák SME hírportál Magyar Péter azon narratíváját magáévá téve szupportálta az ellenzéki megmondóember kiállását, hogy Magyar „a kormány gyakorlata ellen tiltakozva lemondott több állami vállalati pozíciójáról”. Ugyanakkor - amint az már a nyilvánosság számára is ismert - a valóság ezzel szemben az, hogy Magyar megbízatásának visszavonását az illetékes minisztérium már 2024. január 18-án, tehát jóval az ő baloldali politikai szerepvállalásának megkezdése előtt kezdeményezte, az érintett pedig éppen hogy ennek elhalasztását kérelmezte.

A Balkan Insight Magyar állításaira hivatkozva hazánkkal összefüggésben általános jelenségként jellemzi a korrupciót, majd bármiféle ezt igazoló adat nélkül jelenti ki, hogy az általa szervezett ünnepi rendezvény létszáma „messze meghaladta” Orbán Viktor ünnepi megemlékezését.

A nyílt társadalom eszmerendszerének elkötelezett híveként számontartott The Guardian „Itt az idő: a magyar politikát felrázó volt kormánypárti bennfentes” címmel, közvetlenül a kapcsolati erőszakból eredő terror hatása alatt álló volt feleségéről machinált hangfelvétel nyilvánosságra hozatala előtt készített PR-interjút Magyarral.

Magyar Péter jogász, MagyarPéter,  2024.03.15., március 15., 2024. március 15.,
Soros propagandistái már felsorakoztak Magyar Péter mögött
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Az Associated Press (AP) hírügynökség a nyilvánosságra hozott hangfelvételek kapcsán úgy fogalmaz Magyar Péterről, mint aki „segíthet megbontani a magyar politikai rendszert, amelyet sokan mélyen bebetonozott autokráciának tartanak”. A cikket készítő Justin Pike élen jár a hazánkat lejárató, a polgári konzervatív magyar kormányt antidemokratikusnak és oroszbarátnak beállító tartalmak nagyüzemi előállításában, nemrég pedig nyilvánosan ismerte el, hogy az ellenzék tiltott kampányfinanszírozási botrányában főszerepet vállaló, Soros-közeli Action for Democracy a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően befolyást gyakorolt a hírügynökségre annak érdekében, hogy az Magyarországgal szembeni kritikus tartalmakat jelentessen meg. 

A Bloomberg hasonlóan kritika nélkül számol be Magyar Péter még bizonyításra váró állításairól.  A cikket Simon Zoltán, a Bloomberg amerikai gazdasági lap budapesti kirendeltségének igazgatója jegyzi társszerzőként, aki a Soroshoz köthető személyekkel feltöltött EBESZ jelentéseire hivatkozva visszatérően hangoztatja azt a baloldali mantrát, hogy a Fideszt nem lehet legyőzni választáson, és aki korábban Bayer Lilihez hasonlóan szintén antiszemitizmust kiáltott a kormányzati plakátokkal összefüggésben.

Végül, de nem utolsósorban egyaránt Magyar Péter lózungjait támogatólag hangoztatva adott hírt a „Magyar-jelenségről” a Soros György érdekeltségében lévő lengyel Rzeczpospolita; illetve az Action for Democracy által korábban ugyancsak megkörnyékezett NBC News is. A most a nemzetközi baloldali médiában megjelentetett Magyar Péterre vonatkozó cikkek meghatározó részére igaz, hogy azokat jelentős többségében magyar baloldali újságírók készítik el vagy állnak mögötte.
 
A teljes cikket itt olvashatják.