Betört egy medve és bocsa egy amerikai házaspár házába, megölték az állatot

fekete medve
A fekete medve Amerika egyik legismertebb medvéje - illusztráció
Vágólapra másolva!
A CBS news számolt be róla, hogy egy amerikai családiházban valóságos közelharc tört ki egy házaspár és egy fekete medve között.
Vágólapra másolva!

A wisconsini házaspár elmondása szerint a medve berohant a házukba és rájuk is támadt, ezért késelték meg, majd lőtték le az állatot.

A helyi seriff közlése szerint a támadás éjjel 11 óra körül történt. A fekete medve a családi ház madáretetőjét fosztogatta, amikor a házaspár rákiálltott, hogy elzavarja. Ekkor rontott be az állat a lakásba, és a pár elmondása szerint tört az életükre. Először egy konyhakéssel szúrták meg a medvét, de aztán a férfinak sikerült lőfegyvert ragadnia és végül azzal terítette le a nagyragadozót.

Az alábbi képen a szóban forgó betörő emlős képe látható:

A medve nem élte túl a közelharcot, míg a házaspár csak könnyebben sérült meg. A pár gyermekei is a házban tartózkodtak, de ők a hálószobájukban aludtak, így nem esett bántódásuk.

A hatóságok szerint a medve egy felnőtt nőstény volt, és a vallomások alapján az egyik kölykét látták is elszaladni.

A fekete medve Amerika egyik legismertebb medvéje. A nagy testű ragadozó lomha mozgású, viszont veszély esetén vagy vadászatkor rendkívül gyorsan képes futni - Illusztráció Forrás: skeeze/Pixabay

A vadvédelmi tisztviselők szerint a Wisconsinban élő feketemedvék populációja jóval nagyobb, mint három évtizeddel ezelőtt. A számukat 1989-ben körülbelül 9000 medvére becsülték, míg a legfrissebb adatok szerint a lomha járású ragadozók jelenleg több mint 24 000-en vannak.

Címlapi képünk illusztráció!