Duplázódik a Steam Deckből legyártott mennyiség

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Időközben pedig veszélyes hardveres tuningra hívta fel a figyelmet az egyik mérnöke.
Vágólapra másolva!

Végre jó híreket kaptak a Steam Deck kézikonzolt előjegyzett játékosok, a Valve kiküldte a második negyedéves szállítást kapóknak az utolsó értesítéseket, ráadásul mostantól az eddigi mennyiség bő kétszeresét képes hetente legyártatni a kütyüből, így alaposan felgyorsulhat a harmadik és negyedik negyedéves előjegyzéssel rendelkezők kiszolgálása.

Steam Deck Forrás: Valve

Mindeközben a napokban bejárta sajtót a Steam Deck hardveres modja, amelyben azt mutogatta a kézikonzollal rendelkező buherátor, hogy miként lehet a gyári M.2 2230 típusú SSD-háttértárat lecserélni a fizikailag nagyobb méretű, ám jobb teljesítményű és ár-érték arányú M.2 2242 típusra.

A nagy érdeklődést kiváltott információra Lawrence Yang, a Steam Deck egyik tervezőmérnöke is reagált, javaslata szerint senki se módosítsa a látott módon a kézikonzolt. A probléma kétrétű: egyrészt a moddoláshoz részlegesen vagy teljesen el kell távolítani a forrófejű akkutöltési áramkör hővezető padjait, ezek még véletlenül sem túlzásba vitt pedantériából kerültek a helyükre, másrészt a 2242-es formatervű SSD-k több áramot fogyasztanak és jobban melegednek. Egy darabig működni fognak a veszélyesen moddolt Steam Deckek, de a tulajdonosaik lassan megfőzik azokat,

idő előtti hardveres meghibásodáshoz fog vezetni az átgondolatlan tuningolás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!