Jön az iPhone 14 Plus, nosztalgiázik az Apple?

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Eddig iPhone 14 Max néven vártuk a nagyobb méretű alapmodellt, de állítólag zavaró lenne az elnevezés.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapok szivárgásai alapján idén az Apple mobilos kínálatában az alapmodell neve iPhone 14 lesz, ebből pedig nagyobb kijelzős verzió készül, iPhone 14 Max néven. A kínálat csúcsát pedig az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max jelentenék. A 6,68 hüvelykes alapmodell azonban időközben nevet váltott, állítólag azért, mert félrevezető lett volna.

iPhone 13 Pro Forrás: digitaltrends

Így a nagyobb alapmodell végül iPhone 14 Plus néven jön majd, állítják jól értesült források a dél-koreai Naver blogon keresztül. A 6,06 hüvelykes normál kiadás neve iPhone 14 marad állítólag, a Pro modellek névadásában nem lesz változás.

Amennyiben igaza lesz az iparági forrásoknak, akkor az Apple 5 év után tér vissza a Plus jelzőhöz, amit az iPhone 8 Plus óta nem használt. Az iPhone 14 Plus a várakozások szerint csak két hátlapi kamerát kap majd. A szivárogtatók körében egyébként ellentmondásos információk keringenek, egyesek szerint nem változtat az iPhone 14 Max néven az Apple. Abban viszont egyetértenek, hogy a két olcsóbb modell nem kap új chipet, a tavalyi A15 Bionic lapkát használják majd ezekhez.