Migránsháború a magyar-szerb határon: két halott, sok sérült

Déli határzár Magyarországon
Kelebia, 2016. december 15. A déli határszakaszon kiépített védelmi rendszer Kelebia térségében 2016. december 15-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A Blic szerb hírportálnak nyilatkozva egy helyi lakos azt mondta,

afgán és pakisztáni migránscsoportok csaptak össze.

Információk szerint a migránsok késekkel és fegyverekkel is támadtak egymásra a magyar határ közeli erőben. A helyiek hajnalban riasztották a rendőrséget, akik a fegyverropogásra lettek figyelmesek.

A legfrissebb információk szerint több súlyos sérültet is kórházba szállítottak,

egy 16 éves lány életveszélyes állapotban van, és ketten meghaltak.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, Makova Sedmica települést – amelynek a közelében történt a lövöldözés – a rendőrség lezárta, nem lehet sem elhagyni, sem belépni a területére.