Amber Heardre börtönbüntetés várhat, már az FBI is vizsgálódik

DEPP, Johnny
Fairfax, 2022. június 2. Amber Heard amerikai színésznő, Johnny Depp amerikai színész volt felesége az ellene indított rágalmazási per ítélethirdetésén a virginiai Fairfax megyei bíróságon 2022. június 1-jén. A polgári esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést állapított meg Depp javára, amit a volt feleségének kell megfizetnie. Ugyanakkor Heardnek is igazat adtak ellenkeresetének bizonyos pontjaiban, így ő kétmillió dolláros kártérítésre számíthat. Depp 50 millió dollár kártérítést követelt korábbi feleségétől, aki egy 2018-as véleménycikkben családon belüli bántalmazások túlélőjének nevezte magát. MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein
Vágólapra másolva!
Amber Heard ellen évekkel ezelőtt indult nyomozás Ausztráliában, mikor akkori férjéhez, Johnny Depphez utazott ki egy filforgatásra. Két házkedvencüket illegálisan vitte be az országba, majd a karanténszabályokat sem tartotta érényesnek rájuk. Akkor ugyan pénzbüntetéssel megúszta, de most újratárgyalhatják az ügyet.
Vágólapra másolva!

Amber Heard miután elbukta a volt férje, Johnny Deep elleni rágalmazási pert, most újra perbe keveredhet. Az ausztrál hatóságokat az FBI is segíti – tudatta a Daily Mail.

Johnny Depp épp a Karib-tenger kalózai 5. részét forgatta Ausztráliában, mikor akkori felesége a két Yorkshire terrierjükkel meglátogatta. Megérkezésekor nem jelentette be hivatalosan az állatokat, ezzel megsértette Ausztrália szigorú karanténtörvényeit - írja a Metropol.

A kutyakozmetikus buktatta le a Amber Heardot, aki a szépségszalonban lefotózta a hírességet a kutyáival, akik nem töltötték le a 10 napos karantént.

14 év börtönbüntetést is kaphat az ausztrál törvények értelmében hamis tanúvallomásért. Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein

Eljárás indult ellene, mely 2016 áprilisában zárult. Bevándorlási okmányok hamisításáért 10 ezer ausztrál dollár (2,7 millió forint) pénzbírságra kötelezték.

A sztárpár akkori ügyvédjén keresztül azt mondta, hogy nem szándékosan nem jelentették be a kutyákat, de most kiderülhet, hogy hamis tanúvallomást tett. A per újraindult, ugyanis kiderült, hogy Kevin Murphy, Johnny Deep egykori ingatlanügynöke figyelmeztette Amber Heardöt arra, hogy Ausztráliában szigorú szabályok vonatkoznak az állatok behozatalára. Az ex sztárfeleség meg is fenyegette a férfit, hogy kirúgja.

Felmerül a gyanú, hogy Amber Heard hamis tanúvallomást tett, ezért újraindul a per ellene, akár 14 évet is kaphat.

A címlap kép illusztráció!