Gyereket ütött meg egy rasszista egy Kaposvár melletti faluban

ököl
illusztráció
Vágólapra másolva!
Bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki hasonló vendéglátóhelyi verekedés miatt már ült börtönben. 
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben egy nyárbúcsúztató rendezvényen volt a férfi egy Kaposvár környéki faluban, ahol részegen,

származásukra tett megjegyzésekkel provokált két férfit és a velük lévő gyereket.

Kiszemelt áldozatai úgy döntöttek, inkább kimennek az étterem teraszára és kerülik a férfit. Az eset miatt az étterem tulajdonosa kiküldte a rasszistát a rendezvényről, aki egy másik közeli szórakozóhelyen folytatta az iszogatást. Aztán visszatért az étterem teraszára, ahol meglátta a korábban inzultált embereket. Megint szóba hozta a származásukat, de ekkor már meg is fenyegette őket.

Azt mondta, meg fogja verni és aztán meg is öli őket.

A beszólásból heves vita lett.

A férfi áldozatai felé ütött, az egyik ökölcsapás pedig eltalálta a gyereket.

illusztráció

A "jogos védelmi helyzetben" lévő férfiak ezt nem hagyták annyiban. Közös erővel támadtak a rasszistára, aki a földre rogyott. Hogy az agresszív részeg, akkor már vérző férfinek ne legyen ennél komolyabb baja, két másik férfi a védelmére kelt, de az ekkora már felindult állapotban lévő inzultáltak őket sem kímélték.

Egyiküket megdobták egy sörösüveggel, a másiknak pedig behúztak egyet.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt benyújtott vádiratában a büntetett előéletű, rasszista férfivel szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a másik két büntetlen előéletű férfivel szemben közérdekű munkát indítványozott.