Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás!

Európai Bizottság épülete, Berlaymont, Brüsszel
Az Európai Bizottság épülete, Brüsszelben.
Vágólapra másolva!
Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárdos eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás. Természetesen hazudott Soros blogja, a 444, amikor arról írt, hogy Varga Mihály megvétózta az ukrán segélyt, hiszen - még egyszer írjuk tehát - NEM volt erről szavazás. (A Soros-blog ezzel kapcsolatos hazugságáról külön, részletes cikket olvashatnak.)
Vágólapra másolva!

Az ECOFIN mai ülésén nem szavaztak sem a magyar helyreállítási terv elfogadásáról, sem pedig a kondicionalitási eljárásról, ahogyan lekerült a napirendről a globális minimumadó is illetve az ukrán támogatás kérdésének is csak egy része volt napirenden. Az ukrán 18 milliárd támogatásról sem szavaztak, így nem szavazhattak a magyar helyreállítási terv elfogadásáról sem. Az említett magyarországi témákkal kapcsolatban a Bizottság egy új, frissített értékelést készít.

A döntés logikus, hiszen a november végi döntés óta a magyar országgyűlés már meg is szavazta a magyar vállalásokat valamint kormány új vállalásokat is tett, ezért a Biztottság döntését megalapozó értékelés már idejét múlt, annak frissítéséhez van szükség.