Az áramlopásért elítélt Lagzi Lajcsinak nem kell börtönbe mennie a betegsége miatt?

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, az áramlopásért másodfokon három év és hat hónap börtönbüntetésre ítélt Lagzi Lajcsi az egészségi állapota miatt aggódik. Állítása szerint fulladásos rohamok gyötrik, orvosai pedig nem tudják, mi lehet a baj. De vajon a közműlopásért jogerősen elítélt zenész állapota lehet-e ok arra, a behívó később érkezzen meg? Vagyis egy esetleges betegség halasztó hatályú lehet a börtönbüntetésének megkezdése szempontjából vagy sem?
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi valamiféle légzést segítő készüléket kapott, mivel elmondása szerint olyan súlyos fulladásos rohamokat kap, melyek miatt néhány napja fia mentőt akart hívni hozzá. Most egy magánkórházban vizsgáltatja ki magát, de egyelőre az orvosai nem jutottak eredményre.

"Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis. Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak" - magyarázta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bors megkereste, de egyelőre arról nem tudott nyilatkozni, hogy a betegsége lesz-e bármilyen hatással a börtönbevonulásának időpontjára.

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint

nem sok esély van arra, hogy bárki is halasztást kapjon

a börtönbüntetésének megkezdésére.

Az indok lehet súlyos, a bv. Intézetek keretein belül nem kezelhető betegség, vagy családi ok. Előbbi esetén nem elég a kezelőorvos véleménye.

Ilyenkor igazságügyi orvosszakértőt rendelnek ki,

hiszen a bíró önállóan nem döntheti el, hogy a kérvény jogos-e, vagy sem.

A kérelem beadása egyébként önmagában nem halasztó hatályú, de

általában igen gyorsan szakértő kézre kerül a panaszos, vagyis viszonylag gyorsan eldől, hogy indokolt -e a halasztási kérelem

- nyilatkozta általánosságban dr. Gerencsér András ügyvéd.