Ingyen Windows 11 járhat a figyelmetleneknek

windows 11
A Microsoft új képernyővel próbálja rávenni a Windows 11-re való frissítésre a felhasználókat
Vágólapra másolva!
Rámenősen próbálja frissítésre bírni a felhasználókat a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft megkezdte a Windows 11 lehető legszélesebb körű ajánlgatását az olyan számítógépeken, amelyek jelenleg még Windows 10-et futtatnak, azonban kompatibilisek a legújabb operációs rendszerével. A korábbi ingyenes generációváltáskor látott módon a cég nem pironkodik, a PC-jük bekapcsolása után teljes képernyős hirdetésben közli a tulajdonosokkal, hogy akár most azonnal telepíthetik a legújabb Windowst.

A Microsoft új képernyővel próbálja rávenni a Windows 11-re való frissítésre a felhasználókat Forrás: Windows Latest

A képernyőn két prominens gomb látszik, a kék színűvel azonnal elindítható a rendszer letöltése és telepítése, míg a fehérrel időzíteni tudják a Windows 11-re való átállást a felhasználók. Akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, azok kijelző alján lévő, kissé eldugottabb „A Windows 10 megtartása" feliratra kattintva utasíthatják el a frissítést.

A Windows 11-től ódzkodó felhasználónak természetesen érdemes fontolóra venniük az ingyenes frissítési lehetőséget, hiszen a Windows 10 elméletileg már csak 2025 őszéig kap majd biztonsági javításokat. Másrészt viszont az ingyenes frissítési ajánlat nincs dátumhoz kötve, a jövőben bármikor átállhatnak rá az olyanok, akik jelen pillanatban valamilyen okból nem kívánják ezt megtenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!