Valószínűleg nem kertes házban laknak

2022.07.06. 14:29

A 6-os út mellett tartott grillpartit két kínai fiatal

R. B. (forrás: Nagykozári Polgárőr Egyesület)

Forrás: Nagykozári Polgárőr Egyesület

Meglepő és váratlan dolgot tapasztaltak a nagykozári polgárőrök keddi éjszakai szolgálatuk során: a 6-os út melletti kerékpárúton két félmeztelen kínai férfi grillezett magának épp vacsorát. A nagykozári polgárőrök a pécsi önkormányzattal együttműködésben már jó ideje járőröznek a megyeszékhely keleti városrészében, ahol néhány éve megszűnt a helyi polgárőrség. Kedden az éjszakai órákban, nem sokkal éjfél előtt a Budai vámtól a városközpont felé autózva hatalmas füstre lettek figyelmesek az út szélén a járőrök. A forróságra tekintettel azonnal megálltak, hogy nehogy komoly tűzeset következzen be, ám amit a gaz túloldalán találtak attól még a sokat látott polgárőrök álla is leesett: a bicikliút mellett két félmeztelen férfi grillezett magának vacsorát vidáman sörözgetve.

A Nagykozári Polgárőr Egyesület közösségi média oldalára kirakott kép mellé írt szövegben a polgárőrök annyit fűztek hozzá, hogy az esetnél a „tűzgyújtási tilalom” kifejezést képtelenek voltak komolyan elmondani az útszélen kerti partit tartó férfiaknak, hiszen a nevetést kellett visszafogniuk, hogy komolynak tűnjenek. 

- Fura látvány fogadott minket, mikor kiszálltunk az autóból: két félmeztelen kínai férfi sütögetett valamiféle saslikszerű ételt, egy, a benzinkutakon kapható, hordozható grillsütőben – eleveníti fel nevetve a történteket Fuksa Ágnes, a Nagykozári Polgárőr Egyesület elnöke. - A fickók igazi lakodalmi hangulatban készítették az ételt, és a körülöttük lévő üres sörösdobozok alapján sem tűntek szomjasnak. Egy picit értettek angolul, így elfogadták, hogy a bulit be kell fejezniük, mi pedig segítettünk nekik összepakolni. Ám azt már nem bírtuk ki nevetés nélkül, mikor az egyikük a pakolás közben a szájába vett egyszerre négy húsos nyársat, miközben épp a tűzgyújtási tilalmat próbáltuk elmagyarázni a számára – mesélte nevetve Fuksa Ágnes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában