Szijártó Etelka

2022.12.06. 10:13

Saját készítésű ajándékokkal lepte meg az időseket egy kunszállási kislány – galériával

Egyszerre csalt mosolyt az arcokra és könnyeket szemekbe az a kunszállási kislány, aki saját kezűleg készített ajándékokkal lepte meg a félegyházi, Nádasdy utcai szociális otthonban élőket.

Vajda Piroska

Szijártó Etelka idejét és zsebpénzét nem sajnálva készítette el az ajándékokat az időseknek

Fotó: Vajda Piroska

A tizenhárom éves Szijártó Etelka (Mazsi, ahogy a szülőfalujában szólítják) évek óta készít a szeretteinek meglepetéseket. Idén azonban elhatározta, hogy nagyobb célt tűz ki maga elé. 

Mivel szereti az idős embereket, úgy döntött, hogy zsebpénzét és idejét nem sajnálva az idei adventben nekik készít ajándékot. 

Öt héten át dolgozott a 135 darab asztali díszen. Iskola után és a hétvégéken csak ezzel foglalatoskodott. Az ajándékok átadását hétfőn kisebb ünnepség keretében tartották, amiben Mazsi szülei és a család jóbarátja, Szűts Tamás szobrászművész segített. 

Az ajándékok mellé karácsonyi dalokkal és versekkel is kedveskedtek. A műsorba bekapcsolódtak az otthon lakói is, a közös éneklés, ha csak rövid időre is, de feledtette velük gondjaikat. Mazsi pedig elégedetten zsebelte be az ajándékokért kapott mosolyokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában