Tankolás

2022.06.30. 11:43

Van olyan töltőállomás Miskolcon, ahol nincs 95-ös E10-es benzin

Nem tudnak 95-ös E10-es benzint tankolni az autósok Miskolcon, a Vologda utcai töltőállomáson.

Fotó: Ádám János

Az átmeneti hiány csütörtök óta tapasztalható, de azt a kút üzemeltetői sem tudták megmondani, mikor kapnak szállítmányt ebből az üzemanyagfajtából. Gázolajból és 100-as benzinből azonban zökkenőmentesen ki tudják szolgálni a vásárlókat.

A jelenlegi legolcsóbb üzemanyag pillanatnyi hiánya vélhetően egyedi logisztikai problémát takar - körvonalazódott a miskolci üzemanyagtöltő állomásokhoz intézett körkérdésünkből. A megkérdezett kutakon ugyanis mindenhol ki tudják szolgálni a hatósági áron forgalmazott 95-össel az autósokat.

Forrás: Ádám János

Ellátási zavarokból adódó üzemanyaghiányra egyes, főleg a kisebb benzinkutakon azonban a nyári időszakban számítani lehet - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Ennek magyarázata részben az, hogy az osztrák swechati olajfinomítót technikai problémák miatt nem tudták a karbantartást követően újraindítani, így jelenleg a MOL kapacitásainak kell fedeznie Magyarországon a nyári idegenforgalmi szezonban megnövekedett keresletbővülést. Normál piaci körülmények között az fogyasztók által felhasznált üzemanyag mintegy 70 százaléka származik hazai finomítói forrásból, 30 százalékot importálnak a nagykereskedők. Ennek mintegy felét teszi ki az osztrák finomítóból származó üzemanyag, ez az import pedig lényegében teljesen eltűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában