Tenisz

2023.06.04. 21:14

Djokovic rekordot döntött

A 36 éves szerb klasszis 17. alkalommal jutott a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, és ezzel immár egyedül vezeti a Roland Garros legtöbbszörös negyeddöntőseinek rangsorát.

MW

Novak Djokovic, miután legyőzte a perui Juan Pablo Varillast a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. június 4-én

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Mustafa Yalcin

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovic 17. alkalommal jutott a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, ezzel rekordot döntött.

A 36 éves szerb klasszis vasárnap 6:3, 6:2, 6:2-re verte a perui Juan Pablo Varillast, ezzel immár egyedül vezeti a Roland Garros legtöbbszörös negyeddöntőseinek rangsorát úgy, hogy 2010 óta egyszer sem esett ki hamarabb. A második helyen a jelenleg sérült Rafael Nadal áll, aki 16 negyeddöntője után 14-szer diadalmaskodott Párizsban.

A második fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztató Djokovic – aki még csak a harmadik Roland Garros-trófeájára hajt – 55. alkalommal van ott a legjobb nyolc között Grand Slam-versenyen. Ezt a listát 58-cal a tavaly visszavonult Roger Federer vezeti, Nadal 47-nél tart.

A belgrádi teniszezőre a negyeddöntőben az orosz Karen Hacsanov vár.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában