Labdarúgás

2024.03.26. 07:07

Adácson futball berkekben ismert személy lesz a klub elnöke

Tizenhét éve szerepelt utoljára a megyei bajnokságban az Adács SE csapata. A labdarúgóélet újraélesztése teremtornákkal már megkezdődött, most pedig a sportöltöző felújítása és az élőfüves nagypálya használhatóvá tétele van soron.

Bódi Csaba

Bagi Krisztián (balról) és Soha Márton nem fordít hátat az ASE-nak, sőt, szembenéznek a problémákkal

Forrás: Beküldött fotó

– Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Soha Marcival összefogva gondoltunk egy merészet, és a következő hónapokban felújítjuk az adácsi sportpályát – közölte Bagi Krisztián. 

– Aki ismer, tudja, hogy sportkedvelő és rendszeres versenysportoló vagyok, továbbá három focicsapatban van többségi tulajdonom, ahol főtámogató vagyok. Így főleg fáj látni, hogy évről-évre egyre siralmasabb állapotban van a focipálya és környezete. Az a pálya, amelyen egykor a bajnokaspiránsként szárnyalt a csapat a körzeti pontvadászatban, újsághírek szerint rendszeresen 1000 feletti nézőszámmal.

A cél: körbekeríteni, bekamerázni és teljeskörűen felújítani az épületet, parkosítással együtt.

Vállalkozói baráti körünkben Marcival 20–30 telefonhívás után rengeteg támogatást és segítséget kaptunk építőipari cégektől vagy magánszemélyektől, akik mind jönnek és valamilyen formában hozzájárulnak a rekonstrukcióhoz.

A napokban még telefonálok felkérésekért, majd elkészítem a teljes ütemtervet a bontástól az átadásig: ki, mit végez, kinek, mi a feladata minden szakágra, még a gyeprendezésre és faültetésre is. Ha a felújítás kész, hivatalos gálamérkőzést szervezünk, ahol csak jelenleg adácsi, valaha Adácson lakott vagy adácsi rokonokkal rendelkező játékosokból álló gárda játszana a meghívott vendégcsapat ellen. A falu lakossága előtt, régi ASE zöld-fehér mezben, ezzel felelevenítve a régi idők futballját. 

Bagi Krisztián és Soha Márton helyszíni szemléjének videója megtekinthető itt:

https://app.frame.io/reviews/6ffc598b-b15f-4779-a7a7-966024d684e1/7a84c048-4f08-4bfd-bbf4-a76a5580eb96 

Igent mondott a felkérésre

– A  gálameccs lebonyolítására, későbbiekben pedig a pálya üzemeltetésére és sportelnöki pozícióra Szabó Imrét kértem fel, aki elfogadta a felkérésemet. Imi egész élete hasonló tornák és sportesemények szervezéséből áll, nem mellesleg a Socca vezetőségének a tagja. A felkérésről és a jövőbeli sporttervekről Imivel is készítünk egy videót, amit szintén közzéteszünk – emelte ki Bagi Krisztián.

Meghívót az időpontról minden helyi lakos kap majd, és természetesen az időpontot közzé tesszük a vármegyében is, mivel mindenkit szeretettel várunk. Továbbá tiszteletbeli meghívót kapnak mindazok, akik valaha felöltötték az ASE-mezét. Fényképész, drón, piros-fehér-zöld szalagátvágás, bírók, konferanszié, nyitóbeszéd – minden lesz. Továbbá készítünk egy márványtáblát, amelyen valamenyi segítő cég és magánszemély nevét feltüntetjük és az épület oldalán elhelyezzük – zárta szavait Bagi Krisztián.

Az Adács SE pályája madártávlatból
Forrás:  Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában