Gyász

2023.01.29. 08:34

Elhunyt a tatabányai Bolyai népszerű tanítója, Márti néni

Hetényiné Gál Matild Márta, a bolyaisok által csak Márti néniként ismert kiváló pedagógus életének 66 évében elhunyt.

Herczeg István

Márti néni 1986 óta volt a Bolyai János Általános Iskola pedagógusa. Tanári pályájának kezdetén alsós tanítóként dolgozott, majd újabb diplomát szerzett és a felső tagozatos diákoknak tartott számítástechnikát. Kiváló munkájának elismeréseként számos díjjal jutalmazták. 1987-ben Bolyai-díjban részesült, majd 2003-ban a pedagógus pályán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Molnár János-díjjal jutalmazta őt a Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése. 2016-ban – nyugdíjazásának évében – ismét neki ítélték a Bolyai-díjat. 

Márti néni nyugalmazása után is a Bolyai dolgozója, közösségének oszlopos tagja maradt. Szeretetteljes odafigyelés jellemezte pályafutását. Lelkiismeretessége, példamutatása, a hivatása iránti elkötelezettsége követendő mintaként áll. Fájó szívvel búcsúzik Tőle az iskola, a Vele együtt tanítók, diákjai és az jelenlegi tantestülete, dolgozói.

 

 

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában