Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Putyinék ezekkel a saját márkás üdítőkkel pótolják a Fanta, a Sprite és a Coca-Cola kiesését

default user icon
MME
Putyin ukrajnai háborús inváziója nyomán számos világmárka mellett a Coca-Cola Company is elhagyta az orosz piacot. Erre reagált az Ocsakovo nevű italgyártó vállalat, és be is mutatta új üdítőital termékcsaládját Moszkvában. Nem titkolt szándékuk, hogy ezekkel a frissítőkkel szeretnék feltölteni a Fanta, a Sprite és a Coca-Cola helyét az üzletek polcain.

Az orosz vásárlók a Coca-Cola, a Fanta és a Sprite helyett mostantól a CoolCola, a Fancy és a Street nevű új üdítők közül választhatnak a boltokban. Igaz, egyelőre a globális kólagyártó termékei a korábbi rendeléseknek köszönhetően még megtalálhatóak az üzletekben, ám a cég kivonulásra tett bejelentés után közel 200 százalékkal ugrottak meg az árai.

A kereskedők egyébként arról is beszéltek, hogy a veterán márkahű vásárlók már biztosan nem találkozhatnak akciós árakkal, idén nyárra pedig teljesen eltűnnek a boltokból a Coca-Cola készítményei.

Az 1978-ban Szovjetunióban alapított Ocsakovo egyébként olyan hagyományos orosz italokra koncentrál, mint az erjesztett gabonaalapú kvaszt, vagy az alacsony alkoholtartalmú mézes ital, a medovukhá. Mostantól a CoolCola, a Fancy és a Street is egy igen fontos pozíciót foglal el a cég portfóliójában. Akik eddig kóstolták, azt állítják, hogy az ízük alig, vagy szinte semmiben nem különbözik elődjeiktől.

Legutóbb a McDonald's pakolt ki Oroszországból 

A McDonald's már márciusban bezárta valamennyi oroszországi éttermét a február 24-én indult orosz-ukrán háború miatt. A gyorsétteremlánc viszont nem állt meg itt. Legfrissebb közleményük szerint végleg elhagyják piacuk ezen szegmensét és eladják minden érdekeltségüket.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss