Az Európai Unió háborúzni akar?

Ebben a helyzetben az unió csak egyet tehetne: az azonnali béketárgyalások kezdeményezését – ehelyett ők „mozgósítanak”.

2022. 10. 05. 12:04
MICHEL, Charles
Szkopje, 2022. július 5. Az egynapos munkalátogatáson Észak-Macedóniában tartózkodó Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Dimitar Kovacevski észak-macedón miniszterelnökkel tartott megbeszélését követõ közös sajtóértekezleten Szkopjében 2022. július 5-én. A bolgár parlament június 24-én visszavonta az Észak-Macedónia és Albánia EU-csatlakozását akadályozó vétóját, szabad utat engedve ezzel a csatlakozási tárgyalások megkezdésének. Az Észak-macedón Köztársaság 2004. március 22-én nyújtotta be az uniós tagság iránti kérelmét. Az ország 2005 decemberében kapott tagjelölt státuszt az Európai Tanácstól. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke üzent nekünk, európai állampolgároknak azután, hogy Oroszország népszavazást tartott az általuk elfoglalt területeken.

Bár ne tette volna.

A következőket írta Twitter-üzenetében:

 

Mozgósítanunk kell. Nem a háborúért. Hanem a béke, a biztonság és a jólét megőrzése érdekében.

 

És a végén még hozzátette, eléggé árulkodóan:

 

Mindenkinek megvan a maga szerepe.

 

Igen, ez az utolsó mondat mindent elárul: neki is megvan a maga szerepe.

Csak az a kérdés, mi ez a szerep?

Neki, mint az unió egyik fontos vezetőjének, a legelső feladata nem lehet más, mint Európa érdekeinek a védelme az orosz–ukrán – valójában amerikai–orosz – háború idején.

Ezzel szemben, amit ez idáig tett és tesz, az minden, csak nem az európai érdekek védelme. Annak éppen az ellenkezője: a jelenlegi szankciós politika Európának árt, méghozzá súlyos mértékben.

Persze ezzel nincs egyedül: a teljes uniós elit, a brüsszeli vezérkar ugyanezt teszi, különös tekintettel a bilderberges, világgazdasági fórumos Ursula von der Leyenre, az unió másik nagyívű vezetőjére, a bizottság elnökére.

Ők nem Európa védelmezői, hanem Európa elárulói. Tetteik, cselekedeteik, mondataik beíródnak az európai történelem könyvének legrosszabb lapjai közé.

Mit is jelent az, hogy „mozgósítanunk kell”?

Ez nyilvánvalóan háborús kifejezés: azt jelenti, hogy nekünk, európaiaknak, részt kell vennünk a háborúban valamilyen formában, méghozzá természetesen Ukrajna oldalán állva, az orosz birodalommal szemben.

„Mozgósítanunk kell”, miért is? „A béke érdekében.”

Most tanultunk valami nagyon fontosat. Ha tehát békét akarsz, azt akarod, hogy megszűnjön a véres összecsapás Ukrajna és Oroszország között, akkor mozgósítanod kell az ukránok oldalán állva.

Ez teljesen logikus, nem?

A békéhez az kell, hogy hét vagy nyolc szankciós csomagot léptess életbe Oroszországgal szemben, júniustól már az olajra is, belengetve azt, hogy nemsokára a gáz következik. Ebből következően pedig az egekbe szöknek az olaj- és gázárak, a villany ára és a többi, és Európa ipara kezd lebénulni, különös tekintettel a legnagyobbra, a német gazdaságra. Európa népei pedig fázni fognak télen, és nem tudják kifizetni a számláikat.

És a békéhez az is kell, hogy folyamatosan szállíts könnyű- és nehézfegyverzetet Ukrajnának, hátha attól tör ki az a nagyon várt béke. Tipikus békepárti módszer a fegyverszállítás, nemde?

Nemrég az is kiderült, hogy nemcsak a valóságos hadban álló fél, az USA támogatja hírszerzési eszközökkel az ukránokat a háborúban, hanem Németország is. Ez is egyenes út a békéhez, igaz, Charles Michel és Ursula von der Leyen?

Ki kell mondanom:

 

csak Putyin türelmének köszönhető, hogy nem tekinti hadban álló félnek az uniót, és persze a NATO-t és az Egyesült Államokat.

 

Hála a jó Istennek.

De ha így folytatja az USA és az unió, akkor ez nem sokáig fog így maradni.

És akkor ott lesz vége a dalnak.

Tisztázzuk végre: Oroszországot az Egyesült Államok, s mögötte a globális pénzügyi elit provokálta bele a háború kirobbantásába. Tehát nem úgy kezdődött, hogy a „másik visszaütött”.

Brzezinski 1997-es A nagy sakkjátszma, vagy George Friedman 2015-ben elhangzott beszéde óta jól tudjuk, hogy az USA elsődleges geopolitikai érdeke, hogy megakadályozza az eurázsiai gazdasági együttműködést, főként Németország és Oroszország között. Ha pedig hihetünk a Rand Corporation nevű washingtoni agytröszttől származó ez év eleji háttérelemzés hitelességében, akkor pontosan tudhatjuk, hogy az Államoknak szinte mentőövként kellett ez a háború a gazdasági s még inkább pénzügyi összeomlása megakadályozása érdekében. Ha ugyanis Németország meggyengül gazdaságilag, Oroszország pedig elpusztul, akkor abból az USA profitál. És a globális elit is közelebb kerül a Great Reset megvalósításához.

Járulékos veszteség: Európa. De hát, mint tudjuk, ahol esztergálnak, ott hullik a forgács…

 

Ebben a helyzetben az unió csak egyet tehetne: azonnali béketárgyalások kezdeményezését a két – illetve három – fél között. De ehelyett ők „mozgósítanak”. Ez tipikus öngyilkosság.

 

Nos, hát ezért Európa elárulói Charles Michel és Von der Leyen meg a többi gazember, mint például Guy Verhofstadt és sokan mások Brüsszelben.

Borítókép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.