Migránsáradat

2022.07.06. 09:57

Huszonnégy illegális határsértőt és egy embercsempészt kaptak el szerda reggel Nógrádban

Szerda reggel Szurdokpüspöki közigazgatási területén kapcsoltak le a nógrádi rendőrök egy lett állampolgárságú embercsempész által vezetett járművet, aki 24 illegális bevándorlót akart külföldre juttatni.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Nool.hu-t, hogy a pásztói és szécsényi rendőrök július 6-án 7 óra 12 perckor Szurdokpüspöki közigazgatási területén egy cseh felségjelzésű kisteherautót ellenőriztek, amelyet egy lett állampolgárságú férfi vezetett. 

Forrás: police.hu

– A kocsiban a sofőrön kívül 24 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően  igazolni – ismertette a részleteket Dankóné Nagy Éva. A sajtószóvivő hozzátette, hogy a rendőrök elfogták az embercsempészt és a 24 külföldi személyt. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészt pedig őrizetbe vették a nyomozók és büntetőeljárást indítanak vele szemben.

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kedden Bátonyterenyén ütöttek rajta egy csempészen, mostanra őrizetbe is vették

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendőrök kedden a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy cseh rendszámmal ellátott tehergépkocsit. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott: a 41 éves ukrán állampolgár vezette jármű zárt, ablak nélküli, felforrósodott, ülőhely nélküli rakterében 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott, akiknek érvényes útiokmány nem volt a birtokukban, Magyarországon illegálisan tartózkodtak. 

Forrás: police.hu

– A járművezető a külföldi férfiaknak az államhatár átlépéséhez Magyarország területéről történő elszállításával – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – segítséget kívánt nyújtani, azonban ezt a rendőri intézkedés meghiúsította – tette hozzá. A rendőrök a gépjárművezetőt elfogták, a nyomozók embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában