Vízilabda

2022.12.03. 18:06

Szolnoki siker az UVSE otthonában

Végig vezetve, négygólos győzelmet aratott a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata a fővárosban, az UVSE otthonában az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójában.

Varga Csaba

Bányai Márk jól védett az UVSE elleni meccsen

Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

A szolnokiak szélsője, Szeghalmi Zsombor nyitotta meg a gólok sorát a Komjádi uszodában lejátszott mérkőzésen. Bár a hazaiak gyorsan egyenlítettek, a folytatásban sorozatban négy találatot ért el a Dózsa, 1–5. Az újpestiek nem adták fel, a Tisza-partiak azonban kontrolálták a játékot, és tartották 3-4 gólos előnyüket. Mindehhez kellettek Bányai Márk jó védései is, a szolnokiak kapusa többek között két ötméterest is hárított. A hajrá nem hozott izgalmakat a várakozásoknak megfelelően a vendéggárda begyűjtötte a három bajnoki pontot.

– Az UVSE megnehezítette a dolgunkat, pedig tudtuk, hogy mit fognak játszani. –  Apró hullámvölgybe kerültünk, de van két hetünk, hogy kijavítsuk hibáinkat a Honvéd elleni kupameccsig – értékelt Hangay Zoltán, a Szolnok edzője.

UVSE–Szolnoki Dózsa 7–11 (1–3, 1–2, 3–3, 2–3)

Az UVSE gólszerzői: Garancsy 2, Bencz 1, Korényi 1, Eppel 1, Besenyei 1, Ionescu 1.

Szolnok: BÁNYAI – PETŐ 2, Vámosi, PÁSZTOR 2, Teleki, Jansik D. 1, Szeghalmi 2. Csere: Belényesi, Schmölcz 2, Ágh 1, Vismeg 1, Simon D. Edző: Hangay Zoltán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában